A Pandala-szigetek varázslatos világa / kézzel rajzolt és festett kavicslények, színezők, könyvek

Mesekavics / Pandala

MESEKAVICS interjú a Kisgyermekfejlesztés.hu-n!

2015. március 23. - Mesekavics

mesekavics_festett_kavics_doktorhalak_kicsi.JPGA Kisgyermekfejlesztés című blogra készült egy interjú velem a Mesekavicsok kapcsán, hogy mi mindenre is használhatók. Közös játékot is hirdettünk! Olvassátok szeretettel!

"Színekkel alkotni, formákat megismerni, szürke kavicsokból életre hívni egy varázslatos mesevilágot, izgalmas időtöltés nem csak gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is. Sőt, akkor értékes igazán egy-egy ilyen alkotás, ha közösen készítjük őket, hiszen az együtt eltöltött, értékes idő egy életre összekovácsol gyermeket és szülőt.

Az alkotás öröme mellett azonban érdemes azt is szem előtt tartanunk, hogy a kavicsokkal való foglakozás során gyermekünk rengeteg készséget fejleszthet észrevétlenül. Például a finommotorikát, a kreativitást, a türelmet vagy a kézügyességet. Az elkészült alkotásokkal pedig mi, felnőttek megismertethetjük picijeinkkel a számfogalmat, gyakorolhatjuk a halmazképzést, a kicsi-nagy, több-kevesebb relációkat és megannyi mindent. Sőt, szerepjátékokhoz is kitűnő partnerek ezek a kis lények, hiszen a gyerekek különböző élethelyzeteket tudnak megjelentetni velük és a játékba ágyazva meg tudnak szabadulni feszültségeiktől, esetleges konfliktusaiktól is."

A teljes interjút ITT találod!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekavics.blog.hu/api/trackback/id/tr567293843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása