A Pandala-szigetek varázslatos világa / kézzel rajzolt és festett kavicslények, színezők, könyvek

Mesekavics / Pandala

Interjú a Mesekavcs alkotójával

2014. április 15. - Mesekavics

Mesekavics_Orsi_konyv.jpgA Pagony kiadó honlapján megjelent a könyv kapcsán egy velem készült interjú. 

"Mesekavics - már a címe is nagyon szép Parádi Orsolya könyvének. Az alcíme pedig - Kreatív alkotókönyv - pedig azt sugallja, hogy ez a könyv nemcsak mese, hanem egy igazi családi kézműves könyv, amihez bárki keresgélhet kavicsot, kis követ akárhol jár. Új könyve kapcsán kérdeztük a a könyv alkotóját, aki legjobban a Duna-parton érzi magát. Vajon miért?

Mit jelent neked egy kavics?

- A kavics maga a harmónia - egy szikladarabot gömbölyűre csiszolt a természet ereje. Kavicsgyűjtés közben gyakran érzem, hogy ez egy aktív meditáció, mert teljesen, maradéktalanul boldognak érzem magam közben - pláne, ha a gyerekek is ott vannak a közelben. Úgy keresem a tökéletes formát, hogy elfogadom a tökéletlenséget. Ez a kiindulópont. Persze alapvetően simákra, laposakra, szabályosakra vadászom, de a furcsán rücskösből is születtek már figurák, a vicsorhalak. Ez a kavicsokra éppúgy igaz, mint az élményekre. Ahányszor csak a Duna-parton vagyok, úgy érzem, ez az én aranybányám. Órákig tudok bóklászni a víz szélén, mint egy gázlómadár, és közben nő a kupac mellettem, vagy a kajakban. Közben nézem a zöldesbarna vizet, érzem az illatát, elrepül felettem egy szürkegém. Akkor és ott sehova máshova nem vágyom."

A teljes interjút elolvashatjátok a PAGONY honlapján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekavics.blog.hu/api/trackback/id/tr946040801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása