A Pandala-szigetek varázslatos világa / kézzel rajzolt és festett kavicslények, színezők, könyvek

Mesekavics / Pandala

A Föld napja: április 22.

2013. április 21. - Mesekavics

Ha ez még nem derült volna ki, a Mesekavics egyik alapgondolata, hogy tiszteljük a Föld bolygót minden élőlényével együtt. A fantáziabeli Pandala-szigetek sokszínű élővilága azért van harmóniában önmagával, mert az emberi lények számára elérhetetlen helyen vannak. De a Mesekavics Pöttyös bálnái nem csak azért vigyorognak, mert sikerül túljárniuk a bálnavadászok eszén, hanem mert él bennük a remény, hogy időben kapcsolunk. Nem csak a gyerekekhez szólnak tehát a kavicslények, hanem a szülőkhöz is. Legalább ezen a napon gondolkodjunk el egy kicsit ezen és TEGYÜNK is valamit. Nem kell okvetlenül fához kötözni magunkat, elég, ha elültetünk egy palántát.

Íme néhány ötlet, hogyan ünnepeljük, hogy egy ilyen izgalmas, sokszínű, de védelemre szoruló helyen élhetünk:

1. Ültessünk növényt! Akár a balkonon nevelünk paradicsompalántát virágládában, akár a kertbe ültetünk egy facsemetét, vagy az utcánkban a zöld foltra szórunk virágmagokat, minden növény oxigént termel, és ezzel hozzájárul a levegő tisztításához. Azért gondozni se felejtsük el! Ha betondzsungelben élünk, menjünk el egy közösségi kertbe, fantasztikus élmény közösen kertészkedni a város közepén.

2. Vigyük el biciklizni a gyerekeket! Én például nem tekerek a városban, de a Dunaparton boldogan, és nem csak kavicsgyűjtés céljából, hanem mert megvan a magunk külön beszélgetős helye.

3. Csatlakozzunk egy zöld szervezethez! Ízlés szerint választhatunk a békésebb vagy a radikálisabb vonalat képviselők között, a hazai és a nemzetközi spektrumból egyaránt.

4. Fogadjunk örökbe egy állatot! Persze ha nincs lehetőségünk menhelyről hazavinni kutyát, bofogadni kóbor cicát, legalább virtuálisan tegyük meg. A hazai állatkertek szinte mindegyike kínál örökbe fogadási lehetőséget.

5. Gyűjtsük szelektíven a szemetet! Ha eddig még nem tettük meg, most elkezdhetjük. Lehet, hogy nem gondolnánk, de még ez is lehet jó móka!

A Föld napja alkalmából ismét játszunk az Időtetrisz bloggal. A nyertes Pandalafa matricát és egy madarat (baglyot vagy papagájt) nyerhet! Részletek ITT!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekavics.blog.hu/api/trackback/id/tr175238308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása