A Pandala-szigetek varázslatos világa / kézzel rajzolt és festett kavicslények, színezők, könyvek

Mesekavics / Pandala

PANDALA-SZIGETEK AZ ÁLLATKERTBEN

2016. május 24. - Mesekavics

pandala_allatkert_orokbefogadonap.jpgAz Alapítvány a Budapesti Állatkertért meghívására részt vettünk a Nevelőszülők Találkozóján 2016. május 22-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben, népies nevén az Állatkertben.

Hogy micsoda ez a találkozó? Olyan gyerekek és felnőttek napja, akik az Állatkert valamelyik lakóját jelképesen örökbe fogadták. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért weboldalán ugyanis bárki megnézheti és kiválaszthatja szíve csücskét, akit aztán egy évig támogat. 

Ezen a jeles napon a Japánkertben ütöttük fel fejünket és sátrunkat, egy csendes kis sarkot kínálva az árnyékra, szusszanásra és alkotásra vágyó családoknak. Pandala-szigetek az Állatkertben.

A színezni vágyók több különféle színezőből választhattak: részletgazdag koala, fóka, medve, orangután, kiselefánt grafikák közül.

pandala_allatkert_orokbefogadonap3.jpg

 

A gyerekek és szüleik is lelkesen válogattak a nagy kupac színes filctoll és ecsetfilc között is, azon töprengve, melyik legyen a következő szín.

A másik kreatív tevékenység a kavicsfestés / rajzolás volt. Mosott vagy előalapozott kavicsokra rajzolhattak a műfaj kis és nagy kedvelői ornamentikus mintákat, állatokat, saját fantáziarajzot. Akadt, aki katicát varázsolt a kavicsból, mások baglyot, papagájt, kutyát vagy éppen nonfiguratív absztrakt megoldást választottak, mint az egyik páréves művészünk.

 Öröm volt nézni, a tavaly októberi hasonló rendezvény után ismét mennyien kapcsolódtak ki nálunk. Nem is tudtuk, őket figyeljük, vagy a szemközti Nagytó pompás szürkegémjeit és pelikánjait, akiknek sima napi rutinja káprázatos víziparádéként hatott a háttérben. Felváltva gyönyörködtünk.

Köszönjük a sok pozitív visszajelzést az állatszerető közönségtől, akiket arra buzdítottunk és most is arra buzdítunk, hogy küldjék el színezéseiket a kavicsmese@gmail.com emailcímre vagy a Pandala-szigetek Facebook-oldalára!  Örömmel közzétesszük!

Az Állatkerttel hamarosan újabb közös projektünk lesz, de ez még titok! Részletek hamarosan!

pandala_allatkert_orokbefogadonap2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekavics.blog.hu/api/trackback/id/tr678691020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása