A Pandala-szigetek varázslatos világa / kézzel rajzolt és festett kavicslények, színezők, könyvek

Mesekavics / Pandala

MESEKAVICS AZ ELTE JÁTÉKPEDAGÓGIA MŰHELYÉBEN

2016. április 29. - Mesekavics

Újabb szakmai továbbképzésen kértek fel műhelyfoglalkozást tartani: ezúttal az ELTE TÓK Kisgyermek-nevelési Kutatóközpont és Módszertani Laboratórium vendége voltam. Leendő pedagógusokat ismertettem meg a Pandala-szigetek kavicslényeivel, és az általam alkalmazott alkotói módszerrel és az ehhez használt eszközökkel. Nagy örömömre sokan akadtak, akik ismerték már a Mesekavics nevet és a Pandala-szigetek színezőt is.

elte_workshop20160428.jpg

A hallgatók választhattak, akrilfestéket vagy lakkfilcet használnak a KAVICSFESTÉSHEZ. Előbbi előnye a szép fedőréteg és a sima felszín és a színek keverhetősége, de macerásabb és időigényesebb - hajszárítót is be kellett vetnünk, hogy az egyes rétegek gyorsan megszáradjanak. A lakkfilc előnye, hogy sokkal gyorsabban lehet haladni a rajzolással, vékony vonalakat, díszítést könnyen lehet vele rajzolni, viszont korlátozott a színek száma. Gyerekeknek tartott foglalkozásokon az utóbbi időben mégis egyre gyakrabban ezt választom, mert gyorsan lehet vele szép dolgokat alkotni.

Ahogy a képeken is látható, mindenki saját fantázialényeket festett, melyekhez persze lehetett ötletet meríteni a Mesekavics kreatív alkotókönyvemből és az általam vitt mintaállatkákat nézegetve is.

Aki pedig játékot is készített volna, annak a FILCAMŐBA bombabiztos tippjét ajánlottam, amely amellett, hogy tényleg bárki által elkészíthető, a világ egyik legegyszerűbb és nagyszerűbb társasjátéka. Tökéletesen passzol a kis, egyszerű kavicslényekhez és ajándékként is emlékezetes darab lehet.

Lehetett még választani ötféle részletgazdag SZÍNEZŐBŐL, melyeket ecsetfilcekkel színeztek ki a hallgatók. Meseszép képek születtek! Mindig megdöbbenek, mennyire másként színez mindenki.

"Tegnapi Játékpedagógia műhelyünkön mesés kavicsokat festettünk, elmélyülten színeztünk, amőba társasjátékot csináltunk, örültünk, sokat nevettünk. Köszönjük Parádi Orsinak az útmutatásokat és a lelkes Hallgatóknak, hogy ismét velünk tartottak!"

A műhely vezetője, Kerekes Valéria mesélés-kutató írta a fentieket, akinek ezúton is nagyon köszönöm a megtisztelő felkérést és a bizalmat. Csodálatosan éreztem magam! :-)

 elte_workshop_flyer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekavics.blog.hu/api/trackback/id/tr598673912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása