A Pandala-szigetek varázslatos világa / kézzel rajzolt és festett kavicslények, színezők, könyvek

Mesekavics / Pandala

A Pandala-szigetek története

2015. július 18. - Mesekavics


Egyszer régen, nagyon régen egy távoli trópusi tenger közepéből kiemelkedett egy szigetcsoport. Hamarosan gyümölcstermő fák és illatos virágú bokrok telepedtek meg rajta, és sokféle állat költözött ide. Egy szép napon két kistestű, zömök emlősállat vetődött a partjaira. Pandalák voltak.

pandalak.JPGDe mik azok a pandalák? Szinte senki sem ismeri a pandák és a koalák távoli rokonait, ami nem csoda: eredetük az ősidők homályába vész. A két pandala, a szemfüles és mentolszagú Koan és a nyugodt, mindig jókedvű Pandora naphosszat együtt játszottak a homokban, gyümölcsöt kerestek a dzsungelben, esténként pedig felmásztak a legmagasabb pálmafára, kifésülték egymás bundájából a beleragadt bogáncsokat, majd összekapaszkodva elaludtak.

A szigetcsoport idővel benépesült papagájokkal, baglyokkal, tukánokkal, pintyekkel, gyíkokkal. A part menti vizekben felbukkantak a szerencsehalak, a pöttyös bálnák, a tigrishalak, a szem- és szívhalak, és még számos színpompás vízi lény.

Így éltek teljes békében, és ha néha mégis vita támadt, a bölcs pandalákat kérték meg, hogy igazságot tegyenek. Az idők során a pandalák megismerték a sziget összes növényét, tudták, melyik milyen betegségre jó. Rájöttek, hogyan kell csontforrasztó főzetet készíteni a paofa leveléből, rossz álmot elűző füstöt a lila virág szirmából és hogy mennyi szárított moha gyógyítja meg azt a hasfájós állatot, aki túl sok kakaóbabot evett. Emellett kedvenc szórakozásuk a csapdakészítés volt. Az utóbbi időben felbukkanó, lomha árnyékpárducokat tréfálták meg így. Legnagyobb trükkjüknek mégis a szigetcsoport eltüntetése bizonyult.

A Pandala-szigetek hírét ugyanis időnként elkotyogta itt-ott egy-egy cserfes papagáj, mégsem találtak rá soha az emberek. Hogy miért? A legöregebb pandala, Pandalapó egyszer félrevonult a legvénebb pöttyös bálnával és hosszasan tanácskoztak. Amikor visszatértek, fülig ért a szájuk. Kitalálták, hogy a bálnák őröket állítanak a szigetcsoport köré, és amint valakit közeledni látnak, légzőnyílásaikon annyi vízpermetet eresztenek ki, hogy ködbe borul a part, emiatt a hajó vagy repülő kénytelen visszafordulni. A mesteri terv bevált: a Pandala-szigeteket a mai napig nem látta emberi szem, nincs is rajta a térképen. Én is csak azért tudok erről és lakóiról mesélni, mert csimpánz vagyok.

Dr. Pemzli

korallszirt_balnak_festett_kavics_kicsi.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekavics.blog.hu/api/trackback/id/tr495687364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása